maanantai 3. syyskuuta 2012

viimepäivien tapahtumia, kisat+ valmennukset!

Ompas ollu kirjotustaukoa! ei vaa oo jotenki saanu aikaseks kirjotettua mitään... No kuitenkin Annin kanssa on pienen takapakin jäljiltä jätetty parit kisat välistä ja käyty valmennuksissa. Ketun kanssa oon yhellä tunnilla ollut tässä välissä.

Palataan vaikka 27.8 maanantaihin jolloin olin Kari nevalan valmennuksessa tuomarinkylässä. Karia on kehuttu paljon, joten halusin ehdottomasti mukaan tunnille kun kuulin että mahtuu mukaan.

Aloteltiin pääty ympyröillä pienellä pystyllä, josta jatkettiin kahdeksikolla oleville esteille joita siis kentällä radan poikkisuuntaisesti 3, päissä pystyt ja keskellä okseri. Annin kanssa edelleen ongelmana on se, ette se menee aika pitkänä. Tunnin alussa anni oli tosi hidas ja huono pohkeelle, se syttyy aika hitaasti ja alku onkin sellasta eteen, eteen ja eteen ratsastamista. Mitä enempi hypättiin ja tunnin kuluessa eteenpäin, anni vaan parani ratsastettavuudeltaan :) Karilta sain neuvoksi parempaa tukea ulkoohjalla ja samalla lyhentäää sitä jolloin välitkin sujuivat kivasti. Lopuksi mentiin ehkä joku reilu 100-110cm ratana tää tehtävä mikä meni ihan super kivasti! Anni oli hyvin avuilla eikä painanut edestä yhtään ja eteni hyvin ja jee, kiva fiilis kyllä jäi!

 Lisää vaan reeniä ja helppoja juttuja niin saadaan varmuutta kehiin ja ens kaudesta sitten varmemmalla menolla mukaan ;) jotain pikkukisoja pyrin käymään kyllä talvellakin.

Tossa pien video alku loppuverkasta :D hypyistä ei valitettavasti ole videoo :/ kuvat on laaksolta.










Sitten  6.9 Torstaina oli tarkotus hypätä molemmilla Jurvasen Antin silmän alla, ensiksi otettiin anni, sillä oli kenkä lähtenyt, ja koitettiin siihen sellasta "kenkää" josko se pystyisi hyppäämään. Heti tunnin alussa kuitenkin anni oli ep joten anni talliin ja kettu tilalle :)

Alkuverkassa yritin kettua saada vähä lyhyemmäks, se etenee ihan kivasti mutta kuitenkin liikkuu vähän turhan pitkänä. Alotettiin hyppäämään kahdeksikolla olevia pystyjä, ja niissä ongelmaksi ilmeni mun hätänen ratsastus esteeltä ulos, huomaa valmennuksen puutteesta mun huolellisuuden puutteen teissä radalla. Kauhee kiire aina kääntymään heti esteenjälkeen ja sit ihmetelläänki ku tulee kiire seuraavalle :)

Toinen ongelma on siinä, että teen ratkasut lähestymisen suhteen aika myöhään jolloin askelta tai kahta ennen tulee kiire ja joko hypätään kaukaa tai sitten liian läheltä. Pitäisi siis miettiä hieman aikaisemmin mitä haluaa tehdä =) Mentiin 10 hypyn rataa, ekalla kerralla mä vaan huitasin sen läpi, Antti sano että paljon huolellisemmin tiet ja tajusin itekkin, että kun esteet on pieniä, niin mä en oikein keskity ja vaan laukkailen niiden yli siellä.Lopuksi menin vielä saman radan 90cm korkusena ja keskityin rataan ja ratsastin huolellisesti tiet ja lähestymiset ajatuksella, jolloin rata sujuikin paljon paremmin ja tuntu hyvältä. Lopetettiin tälläkertaa tähän =)


 Sitten 30.8 oli järvenpään alue estekisat, mukana oli siis vain kettu. Menin 80cm ja 90cm.
80cm verkassa ratsastin kettua ravissa pohkeella eteen mutta aika löysällä ohjastuntumalla, laukassa sama homma, otin ihan muutamat hypyt ennen radallemenoa. Rata meni tosi kivasti ja kettu tuntu hyvältä ratsastaa, perusradan viimeisen esteen jälkeen oli tarkotuksena oikasta yhden esteen edesta uusinnan ekalle, ja niin teinkin, mutta ratsastin TODELLA huolimattomasti sen tien ja sille tuli kielto. loppurata meni hyvin ja radalla oli paljon vaihtoehtoja oikasta, joten kun oli jo yks kielto alla niin päätin vielä oikasta yhdelle esteelle aika pienen tien ja ratsastaa sen huolellisemmin, jolloin se onnistuikin :) Tulokseksi jäi siis 0/4.

90cm menin aika samanlaisella verkalla kun edellisenkin luokan. Radalla sitten se kostautui. Kettu oli kyllä hyvä ratsastaa mutta jäi turhan pitkäks parille okserille ja ne tuli alas.  Pienemmillä esteillä ei haittaa vaikka menis vähän pitkänä, mut huomaa että jo 90cm radalla pitäs koota vähän enemmän. Tää on niin tällästä hakemista viellä molemmilla hevosilla, joutuu kokeilemaan aika paljon eri verkkatyylejä ja sun muuta ennenkun löytää sen oikean avaimen kuhunkin asiaan :) 

Ens vkl meen tuomarinkylään, lauantaina ketulla alue 90cm ja sunnuntaina seura 90cm. ajattelin ottaa annin myös sunnuntaina mukaan johonkin pikkuluokkaan. se sai tänään vasta kengän jalkaan joten täytyy katsoa nyt paripäivää miten se liikkuu. 


HUOM!HUOM!HUOM!
Kysymyspostaus kaipaa vielä muutamia kysymyksiä ennenkuin viitsii niihin vastata, joten nyt rohkeasti kaikki lukijat+anonyymit kyselemään mitä mieleen tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti