sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kuluneen viikon ratsastelut.

Kiiretä pitänyt, ei ole ehtinyt kirjottelemaan oikeen, kuluneella viikolla ratsastin annin ja ketun lisäksi kahdella muulla hevosella. 

Maanantaina ratsastin annin lisäksi suomenhevosella jonka omistaja pyysi minua käymään selässä. "Poku" siis käy ratsastuskoulun tunneilla ja omistaja halusi nähdä miten hevonen liikkuu jonkun muun, kuin tuntiratsastajan alla. Poku oli ihan kiva ja todella nöyrä tekemään töitä, alussa askel oli todella lyhyttä ja sipsuttavaa, en koskaan ole islanninhevosella töltännyt , mutta uskoisin että se tuntuu samallaiselta kuin pokun ravi alussa x) ratsastin sitä tuntumalle ja pyöreeksi, jäi meinaan ajoittain vähän tyhjäksi edestä. Laukka oli ajoittain nelitahtista, sitä aloin "korjailemaan" siirtymisillä joissa laukkakin parani huomattavasti loppua kohden. Tässä vaiheessa hevonen alkoi jo vähän väsymään kun joitui tosissaan tehdä töitä eikä normaalisti siltä vaadita noin paljoa, otin loppuravit joissa huomasi jo selvästi askeleen pidentyneen ja tahdin parantuneen

Tiistaina anni ja kettu olivat tunnilla ja keskiviikkona molemmat oli vapaalla.

Torstaina menin ensiksi tallin 6vuotiaalla miniponilla leevillä jonka säkä on vajaat 120cm, hollannissa syntynyt hollantilainen söpöläinen! Maisa (tallin ja annin om) pyysi mua käymään selässä ja hypätä ponilla nähdäkseen sen kapasiteettiä. Tämäkin poni menee tunteja , joten oli aika ihmeissään kun oli ohjat tuntumalla ja jalat kiinni ja vaadittiin normaalia enemmän, nopeasti poni kuitenkin alkoi liikkumaan kivasti, todella nöyrä ja yritteliäs kaveri tämäkin. Tunneilla menty 60cm esteitä, muttei isompia tarvittavanlaisen kuskin puuttuessa. Menin aluksi ravissa molempiin suuntiin pientä ristikkoa, joka nostettiin pystyksi ja lopuksi se taisi olla jotain 80cm? ihan hatusta heitettynä korkeus, mutta kuitenkin sellanen ettei ponilla sellasta ole hetkiin ainakaan ylitetty, mallikkaasti leevi sen kuitenkin ylitti ja sen hyppytyyli on pikkuponiksi oikein kevyt ja kiva! 

Leevin jälkeen oli ketun vuoro, kettu oli tosi hyvä alusta asti, joten menin sillä jotain 30min maneesissa ja taivuttelin ja tein temponvaihdoksia. Ketun jälkeen vielä anni, se oli alussa taas oma lahna itsensä ja ratsastin sitä vaan eteen ja nopeammaksi avuille, se on aika inhottava alussa ratsastaa kun lämpenee suht hitaasti ja on ihan puuta koko hevonen. Ekan laukannoston jälkeen se alkoi kunnolla heräilemään ja oli tosi hyvä ratsastaa. Reagoi nopeasti apuihin ja liikkyi kevyesti eteen omalla moottorilla. Tulin parikertaa pikkupystyn ja otin loppuravit eteen alas ja heppa oli ihan super! 

Tosiaan pe ja la menikin kisoissa ypäjällä molempien kanssa, siitä teen erikseen postauksen kun saan kuvamateriaalia. Sen verran voin sanoa että tavotteet on kasassa ja ens kuussa ollaankin ketun kanssa vähän isommalla areemalla kilpailemassa! 


Voi ei miten pieni se onkaan ollut vielä 3kk sitten <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti