lauantai 22. syyskuuta 2012

Extreme ratsastelua!

Oi voi ja vielä kerran OIVOI! Tänään oli ehkä koomisin päivä hetkeen hevosen selässä, tai siis ponin. Kävin nimittäin ratsastelemassa naapurin SHETLANNIN ponilla. Harjaaminen sujui ihan hyvin, siihen asti kun piti jalkoja harjata ja suitset laittaa...Kyselin että miten tää pitää oikeen hoitaa, polvilleen maassa vai onko jotain muita hyviä kikkoja :D voi kauhistus! Noh sain kun sainkin suitset päähän, asiaa vaikeutti se että tää poniherra oli aikamoinen tukkajumala. Sen jouhista olis voinu tehdä 50:lle hiuslisäkkeet. 

Selkään noustessa mun tarvi vaan nostaa toista jalkaa ja olinkin jo kyydissä, penkki (selkä) oli erittäin pehmeä ja poni tuntui hyvinsyöneeltä! :D Mukana matkassa oli moksu ja toinen samallainen riiviöponi. Molemmat ponit ovat 4vuotiaita, moksun ruuna ja mulla oli ori. Ponit on vissiin ihan pienestä asti olleet yhdessä. 




Matkaan lähettiin tallin pihasta ja saatiin nauravia katseita ja hyviä kommentteja. mm Milla sanoi, että moksu kyllä on ihan kun kotonaan ratsastaessaan viikottain shettiksellä, mutta mun näky moisen ponin selässä olikin vähän hauskempi juttu :D Lähettiin kävelee hiekkatietä meijän tallin kentällepäin, koko matkan milla nauro meille (mulle) ja kyselin ohjeita, että miten näitä shetlanninponeja ohjataan / ylipäätänsä ratsastetaan :D

Kentällä huumoria vasta revittiinkin kun otin pätkän ravia, mä en oikeesti tienny pitäskö mun itkee vai nauraa kun se oli ihan kamalaa :D tiki tiki tiki tiki tiki oli meijän ravin tahti. Noi ponit myös kuulemma pelkää lätäköitä ja on sikaillut niiden kanssa, huomasin kyllä kun tää mun pulla stoppas keskelle kenttää ja yritti välttää kävelemästä lätäkön yli, hetken keskustelujen jälkeen jätkä kyllä meni kiltisti siitä läpi ja seuraavilla kerroilla ei edes huomannut lätäkköä. 

Milla kuvaili meitä ja kauhulla kuvittelenkin sitä ratkiriemukasta materiaalia mitä sen puhelimesta löytyykään, tähän postaukseen en niitä ehdi saamaan mutta katsotaan josko johkin seuraaviin. Hetki siinä kentällä viellä häärättiin ja mun pimpulaponipampula alkoi vissii vähä kuumua ku kentälle tuli meidän tallin ruuna. Tää pahvi huuteli ja yritti seurata sitä kokoajan. Se ois vissiin halunnu tekee tuttavuutta humunkanssa koska alko pukitteleen ja hyppelee, en tiedä oliko ajatuksena saada mut sieltä ales vai mitä, mut mä en tosiaan edes huomannu mikä pää oli millonkin ylhäällä koska se oli niin koomista koko touhu :D 

Lähettiin sitten takaisin päin ja vietiin ponit takas tarhaan ja heitettiin kamat paikoilleen ja käppäiltiin takas kotitallille, matkaa sinne on tosta ponien tallilta ehkä 200m?










Kun päästiin tallille takasin, lähin äitin ja Aulikin (joka tuli katsomaan d&d:tä) kanssa kävelylenkille ponskien kanssa, käveltiin tien päähän ja takaisin, pikkudäni oli vähän villinä mutta silti tosi nätisti käppäilee narunkanssa :) päästettiin ne vielä hetkeks kentälle juoksee ja vietiin takas syömään tarhaan :) Tää vkl olikin outo kun ei oo mitään kisoja ollut! ens perjantaina tosiaan aamusta ypäjälle lähtö ketun ja annin kanssa. 
<3








2 kommenttia:

  1. Eikä, oon niin kateellinen sulle, kun pystyt ratsastamaan vielä shettiksillä! :D t. antaisin mitä vaan jos olisin 30cm lyhyempi ja 50kg kevyempi ;D

    VastaaPoista
  2. Et oo ainut joka sanoo noin :) on kyl kiva olla pienkokonen ku voi mennä minkäkokosilla hevosilla vaan :)

    VastaaPoista