maanantai 10. syyskuuta 2012

kiva vkl kisojen parissa!

Lauantaina siis dumissa oltiin aluekisoissa ketun kanssa, mentiin vaan 90cm. Muistelin edellisiä kisoja ja sitä kuinka kettua siellä verkkasin. Ajattelin tehdä tällä kertaa ihan päivastoin mitä järvenpäässä. Jäkessä verkkasin sen tosiaan aika vapaasti ja pitkänä. Nyt alotin heti ravissa kokoomaan sitä ja pidin läpi verkan lyhyenä, verkkasin myöskin kauemmin , mutten ottanut hyppyjä kuitenkaan kovin paljoa. Pohja verkassa oli aika kaamea , pehmeää soramössöä... 

Radalla kettu tuntui oikein hyvältä, pari lähestymistä jäi vähän kauas mutta kettu kyllä hyppää yli ilman alas tulevia puomeja jos sitä vähän auttaa ponnistusvaiheessa :) Arvostelu radassa oli A.2.0, joka on derbynkanssa ollu aina mun lemppari arvostelu :D ei tarvi himmailla perusratoja kun voi mennä suoraa kovaa ja korkealta ;D esteitä oli radalla 10 jotka siis suoritimme kaikki ilman pudotuksia, aikaa en ratsastanut yhtään, halusin vaan saada puhtaan radan tietyistä syistä oltiin luokassa sijalla 12/34 :)

Sunnuntaina oli myös annin vuoro päästä kisoihin,  tosiaan en itse ollut annilla ratsastanut kuin perjantaina pikaisesti läpi juuri tätä päivää varten, siitä edellinen kerta olikin nevalan valmennus :)
Anni sai mennä pikkuluokat 60-70cm sekä 80cm, edellisten kisojen epäonnistumisten vuoksi, en tiedä mikä tammalla on ollut muttei se todellakaan edellisissä parissa kisoissa oo ollut oma ittensä. Joten se sai tossa parin viikon hyppyloman. Oli vähän ristiriitaiset fiilikset ja ei ollutkaan minkäänlaisia odotuksia annin ratoihin, toivoin vaan että molemmille jäis hyvä fiilis radoista.

Ekan luokan verkassa a kävin vähän ylikierroksilla ja kummasteli ohikulkevia hevosia sekä puskasta tulevia näkymättömiä mörköjä. Ainiin jotain ihmeellistä oli myös tapahtunut verkan pohjalle, se oli ihan huippuhyvä verrattuna eiliseen! jes, mä niin illalla vielä mietin et äh kauheeta kun joutuu verkkaamaan 3 kertaa sillä pohjalla :D 

Radalla anni oli vähän liiankin reipas, perusrata nyt meni ihan suht ok , uusinnassa kuitenkin hevonen sano moro ja mulla oli "vähän" pitelemistä pienissä kätösissäni. uusinnassa tultiin yhelle esteelle hieman lähelle ja annilla meni jalat solmuun joten se tuli alas. Oltais oltu kakkosia ilman tätä puomia, josjos jos ;) Oon silti ihan supertyytyväinen hevoseen, nyt sillä oli sellane fiilis ku sillä pitääkin olla, se meni mielellään eikä aikomustakaan että stoppais! jes! 

80cm, verkkassa ratsastelin hevosta rennoks ja otin muutamat hypyt ennen radalle menoa, Radalla se oli taas tosi vahva ja liian menohaluinen, pitää keksiä sille joku kuolain, millä se ei ihan noin vahvaks pääse radalla, pelhamia koitettiin muttei se sopinut sille kuitenkaan, ajattelin kokeilla gagia... Joo elikka siis puhtaasti mentiin perusrata, vaikka mä luulin että multa tippu sarjan a osa :D 8 esteen jälkeen jäin vaan voltille ja rauhottelin tilannetta ja yritin saada hevosta rauhottumaan, sitkun siirryin käyntiin, kaikki tuijotti mua ja mä ihmettelin et mitä hittoa mä tein sit kuulukin kuulutus että "toisen vaiheen suoritus joudutaan hylkäämään kahden tottelemattomuuden vuoksi" olin ihan monttu auki ja kysyin ratahenkilöiltä, että eikö multa muka tippunu estettä, niin ne vaan sano että ei tippunut!! Hohhoijaa:DDMä olin ihan varma et se tuli alas ku kolisi sen verran, ja sillon jo mietin et okei ei tuu uusintaa joten tää perusrata nyt vaan siististi loppuun. Noh ehkä munkin pitäs olla näitä ratsastajia jotka kattovat taakseen, jos epävarmoja ovat siitä tuliko se puomi ales vai ei, mut tosiaan mä en ollut edes epävarma asiata vaan täysin varma että se maahan tuli :D Noh, ei haittaa mua yhtään, päälimmäisenä ja tärkeimpänä oli, että hevonen hyppää jokasen esteen ja fiilis on hyvä!


Sitten olikin kettu repolaisen vuoro, verkkasin ihan samallailla kun eilen, vähän kauemmin sileellä hevonen lyhyeksi ratsastettuna, hyppyjä vain tarvittavat , joita ei paljoa kertynyt, huomas kyllä eron verkkahyppyihin kun pohjakin oli parempi. Radalla ei ollut mitään ihmeellista, se oli tasainen ja helpontuntuista, uusinnassa en ratsastanut aikaa oikomalla mitään teitä. Kuitenkin päästiin sijalle 5 n30 lähtijästä :)

Tällä kertaa ei ole kuvia/videoita noiden ketun alue 90cm lisäksi ja ketun su 90cm luokasta video, laitan sen tänne myöhemmin kunhan sen ystävältäni saan :)
Ensi lauantaina mennään laaksolle aluekisoihin molempien kanssa, anni menee 80cm ja kettu 90cm

Mulla jäi jotenkin sellanen fiilis että toi ylläoleva teksti on kovin sekavaa, joten jos näin on, pahoittelen sitä :)




2 kommenttia:

  1. Heippa. Sulla on kivanoloiset hevoset! Kävin jo eilen katsomassa sun blogia, mutta nyt vasta tajusin, että muistan sut kisojen lähtölistoilta ihan selkeästi. :D Ollaan menty monissa samoissa kisoissa, varmaan jo vuosia sitten.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Aijjaa! joo mun nimi on ollut aina sellanen et jää pidemmältäkin ajalta päähän :)

    VastaaPoista