sunnuntai 30. syyskuuta 2012

RCC ja BCM Scanhorse HIHS karsinnat 28.9-29.9



Perjantai alkoi 7.30 herätyksellä, olin edellisenä iltana pakannut jo kamat, tunnetusti mä oon maailman huonoin pakkaamaan ja otin ison kassillisen taas kaikkea turhaa mukaan... Tallilla olin n 9 aikaan hepat oli jo suht valmiina, annille kävin heittää kulkkarit jalkaan, kettu odottikin jo naru kaulalla, että koska lähdetään :)
Kuvasta näkee kuinka annia kiinnosti tää aamulähtö :))



Hepat autoon ja menoks, mukaan lähti Maisa kuskiksi ja Tommi apukäsiksi meille. Ypäjällä oltiin noin puol 12 aikaan, vietiin hepat karsinaan ja laiteltiin kamoja siinä paikoilleen. Lähettiin vielä autolla käymään kisapaikalla kattoo mikä meininki, sitten lähettiin takas talliin laittaa hepat kuntoon, meijän piti ottaa molemmat samaa aikaa mukaan koska oltiin 3 tallissa mikä on vähän pidemmällä kisapaikastam ei oltas ehditty hakemaan ekan jälkeen toista siinä välissä :) kaikki neljä luokkaa mitkä hyppäsin oli 90cm.

Ensiksi vuorossa oli kettu, verkka oli ihan hyvä ja hyvillä fiiliksillä lähdettiin radalle. Heti ensimmäinen este tuli alas, tulin vähän löysällä laukalla siihen ja se oli kyllä ihan tyhmä oma moka, loppurata sujui tosi kivasti ja moitteettomasti, joten tulokseksi jäi tämä 4vp.

Hevosen vaihto ja nyt siis oli vuorossa anni, anni oli verkassa aikamoinen... Se jo matkalla kisapaikalle steppaili ja hyöri minkä ehti ja veti viellä ketunkin siihen pelleilyyn mukaan, maneesissa sama rumba jatkui ja ensimmäistä kertaa se pukitteli ja veteli siellä ajoittain selkä pyöreänä ja mä odotin että millon se räjähtää lopullisesti :D onneks niin ei käynyt, tai se ei näkynyt muuten kun liian kovana vauhtina, se oli ihan älyttömän vahva ja huonosti ratsastettavissa, ois menny varmaan seinistä läpi jos olis saanut. jouduin hyppäämään vähän normaalia enemmän ja lopussa se olikin ihan ok.

Radalla se oli vähän parempi, mutta kuitenkin vieläkin aivan liian vahva että ois saanu välit ratsastettua hyvin, pari puomia tuli alas sekä yks kielto sarjan a osalle, se kielto kyllä oli oma moka mielestäni, ois voinu ratsastaa sille loppuun asti eikä jättää hevosta yksin, maneesi kun muutenkin oli annille todella jännittävä ja uudenlainen paikka, kun ei ole noinkaan isoissa kisoissa koskaan ollut. Olin muuten tosi yllättynyt siihen, ettei se sen enempää jännittänyt kisamaneesia, siellä oli vaikka minkänäköstä härpäkettä mistä se ois voinu saada slaageja, mut ei kytännyt mitään tai tehnyt mitään typerää :)

Vaikka tulikin tonkin verran virhepisteitä, olin tosi tyytyväinen molempiin hevosiin, kettu oli sen loppuradan ihan super ja anniin oon ylpeä ettei se sekoillu mitään ylimääräistä :) uskon että toi annikin tosta tasottuu kuhan saadaan talvi treenattua ja käytyä enemmän kisoissa ja ehkä joku hieman vahvempi kuolain mistä se ei kuitenkaan vedä herneitä nenään, toisinkuin niistä pelhameista millä se ei hypännyt mitään, se on tosiaan niin herkkis ettei voi muuttaa mitään ennen kisoja , siksi hyppäsin nää ypäjänkin kisat vielä nivelillä vaikka oli odotettavissa ajoittain liialloista vauhtia.




Hevoset takaisin talliin,kamat kasaan ja hevosille ruuat, jonka jälkeen mentiin viemään omat kamat kurssarille jossa siis yövyttiin. Siitä lähettiin sitten forssan keskustaan rossoon syömään. Söin ihan kokonaisen puolikkaan pizzan ja tuntu että on niin täys ettei voi seuraavaan viikkoon syyä mitään! puol 7 aikaan oltiin takas ypäjällä ja mentiin kattoo maneesiin viimestä luokkaa, vähän ennen 8 lähettiin talliin iltakävelyttää hevoset ja ruokkimaan. valmiita oltiin vissiin joskus vähän jälkeen 9? Vaikka kaikkia väsytti, niin päädyttiin silti perinteiseen puomiin (Vanha Mestari) siidereille. Hetki sielä istuttiin ja kuunneltiin "loistavaa" karaokea ja mentiin kurssarille 23 aikaa takasin ja nukkumaan.


7.15 soi herätyskello, olin kyllä herännyt jo 5.00 aikaan ilman kelloa, onneks sain unta vielä. maisa oli käynyt ennen 7 ruokkii hevoset ja oli tarkotus mennä porukalla puol 8 syömään aamiaista. Sen jälkeen otettiin kamat autoon ja mentiin kisapaikalle, mä kävin siinä varmistaa lähdöt ja kävelee radan, josta sitten autolla talliin.

Matka kisapaikalle oli taas mielenkiintoinen, annilla oli kovin kiire ja sen mielestä oli ihan hirveen kiva pomppia paikallaa ja aiheuttaa mulle pahaa oloa hytkyttämällä mua ylos alas satulassa, ja odottaessa et millon toi sinko on jossain puskissa, tilannetta paransi viereisellä polulla ratsukko joka laukkasi täysiä edestakas sitä polkua, annihan siitä sai kohtauksen ja mä vielä enemmän, tosiaan kun se polku missä tää tyyppi laukkas oli se polku josta kisahevoset kulkee edestakas, jos me oltas menty siinä niin me kaikki kolme oltais oltu jokainen jossain puussa, onneks mentiin asfalttitietä välttäen puolenmetrin mutamössöä. Maisa talutti siis kettua mukana kun piti taas molemmat ottaa kerralla mukaan.

Anni oli verkassa ihan super, ei oo koskaan ollut noin hyvä! se oli kevyt ratsastaa ja odotti koko ajan ja wau, olipa kiva fiilis, en hypännyt kovin paljoa koska hevonen todellakin tuntu tosi hyvältä ja kaikki meni tosi hyvin verkassa!

Odoteltiin ennen meidän vuoroa siinä odottelualueella maneesissa, anni oli siinä aika pinkeenä ja se verkan rentous vähän katos siinä odotellessa, Radalla tuli 2 esteelle yks kielto, mun mielestä se oli ihan samanlainen kun edellisen päivän, jalat kiinni ja menoks eikä epäröintiä niin kyllä siitä yli oltais päästy, mä vissiin jäin vähän fiilistelee sitä verkkaa ja unohin että tota hevosta pitää oikeasti ratsastaa vaikka onkin ajoittain aika pommi, loppurata meni ilman pudotuksia, joskin hieman tahtia hakiessa, mutta pääasia että parannettiin tulosta kahdella puomilla ja mulle jäi annin radoista oikeasti ihan hyvä fiilis, siihen nähden mitä me ollaan kisattu ja mitä se on hypännyt :) Tästä on hyvä jatkaa!

Hevosen vaihto ja verkkaan, vuorossa oli ketun 90cm ja kisojen tärkein hetki meille, luokka oli siis semifinaali amateur touriin Horse Showhun. Kettu oli taas superhyvä verkassa, radalla tuli yks puomi alas, en muista edes mikä se oli kun se oli joku ihan pikkunen tyhmä hipaisu, fiilis oli vähän ristiriitainen, kun ei tiennyt mihin sijalle sillä pääsee, luokan 20 parasta ratsukkoa siis saa varman paikan hihsiin, myöhemmin kuitenkin selvisi, että nopea rata oli meille eduksi ja oltiin juuri 20 ratsukko ja päästiin hihsiin finaaliin tolla yhdellä puomilla!




Hauskinta tässä on se, että tosiaan ekat kisat kävin näillä hevosilla 12.8 seurakisat riihimäellä, ja nyt 18.-19.10 hypätäänkin ketun kanssa hihsissä, Semifinaaliin pääsy vaati 5 nollarataa vaaditulta tasolta, meidän tapauksessa 90cm. Aika tiiviisti tässä ketunkanssa kisattukkin, jotta saatais kasaan kvaalit. Nyt voi kuitenkin huokasta ja olla ilonen, että päästiin mukaan vaikka kiire tulikin :) Saa siitä maksaa, että sinne menee, mutta 120e+460e=580e, sisältää 4 kokoaikaranneketta hihsiin, arvo reilusti enemmän kun tuo 580e+ Hienon kokemuksen amatööriratsastajalle päästä maailman huippujen kanssa samalle areenalle upeisiin puitteisiin kilpailemaan!



7 kommenttia:

  1. Maksaahan se koko HIHSin järjestyskin mielettömästi rahaa joten jostainhan siihenkin on rahaa saatava. Mutta varmasti aivan älyttömän upea kokemus josta ainakin itse olisin valmis maksamaan.:) Ei sitä jokapäivä pääse Hartwall Areenalle hyppäämään! Onnea ! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan, ja me kilpailijat ja katsojat rahotamme sitä :) Kiitos paljon, toivotaan että heppa ja ratsastaja pysyy kunnossa, niin päästään areenalle asti :)

    VastaaPoista
  3. Onnea kisoihin! Me tullaan katsomaan niitäikä sun nimi on?

    VastaaPoista
  4. Haastoin sut blogissani (: http://tiinanheppablogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: kiitos =) Mona kandelin on mun nimi. Tiina: aijjaa kiva kiitos :)

    VastaaPoista