maanantai 13. elokuuta 2012

RiRa Kisat!

Nyt on heppailtu sitten viimepäivät ihan urakalla, tosiaan to-su meni aamusta iltaan hevosten kanssa touhutessa. 

Noniin, sitten asiaan. Sunnuntai aamuna lähettiin ajelee riksuun 9 aikaan, paikanpäällä oltiin joskus ennen kymmentä, siellä oli menossa vielä 70cm. Hepat tuli kisapaikalle hieman 10 jälkeen, molemmat oli laitettu oikein hienoiksi! 

Menin ekana annilla 80cm luokan. Lähdin heti luokan alussa, joten kävin keventelemässä sen ennen radankävelyä. Anni oli verkassa vähän jännittynyt ja piffaili siinä hetken aikaa. Se tuntui hieman hitaalta, joten ratsastin alussa sitä vaan eteen ja herkemmäksi pohkeelle, josta se paranikin nopeasti ja tuntui oikein hyvältä!

Radankävelyn jälkeen menin vielä hetken ravia molempiin suuntiin ja aloin laukkailemaan. ajatuksena oli verkassa ratsastaa hepat hyvin läpi ja ottaa mahdollisen vähän hyppyjä. Hypyt meni hyvin, joten hyvillä mielin lähdettiin radalle!


Radalla hevonen tuntui ihan hyvältä, ajoittain ehkä vähän vahva ja kuuma sekä jännittyi muutamille esteille vähän ennen hyppyä, mutta jatkoi matkaa kiltisti, kun vaan kuski piti pohkeet kiinni ja sano että mennään vaan ;) . kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen hevoseen ja sen ratsastettavuuteen! Perusrata tosiaan 0 ja uusinnan viimenen toi meille 4vp. Ratsastin itse sille vähän huonosti, mistä johtuen tultiin vähän lähelle ja keppi tuli matkaan :)Aikaa en uusinnassa edes oikein ratsastanut, tuloksia katellessa kuitenkin huomasin, että meidän aika olisi riittänyt sijaan 4 ilman pudotusta!

Sitten hevosen vaihto ja verkkailemaan. Kettu tuntui alussa myös hieman hitaalta, joten taas ratsastin sen samallailla kun annin :) eteen,eteen,eteen. Kun se oli hyvin avuilla ja liikkui hyvin eteen aloin vasta hyppäämään. Ketullakin otin vaan tarvittavat hypyt, elikkä molempiin suuntiin pystyn ja okserin muutaman kerran, mitkä meni oikein kivasti! hyvin mielin siis tämänkin kanssa radalle. 


Ketunkanssa oli oikein kiva fiilis radalla! senkun paukutti menemään! perusrata 0 ja hevonen tuntui sen verta hyvältä, että ajattelin yrittää ihan voittaa :D menin tosiaan luokan viimeisenä ja oli mukava kuulla kuulutus "mona kandelinin ja kingin aika 33.jotain, ja tällä tuloksella voittaa luokan" 



Sitten olikin jo seuraavan luokan radankävely, kettu lähti luokan alussa heti kolmantena. otin verkassa hetken ravia, pätkän laukkaa ja molempiin suuntiin yhdet hypyt, koska kettu oli juuri hypännyt radan, en nähnyt tarpeelliseksi hypätä yhtää enempää.


90cm tuntui ehkä hieman sujuvammalta pari hassua lähestymistä lukuunottamatta :) tästäkin radasta jäi hyvä fiilis, mutta harmittaa tuo uusinnan viimeinen este jolle tein SAMAN VIRHEEN kun annin kanssa ekalla radalla! ahneella on paskanen loppu , eikse niin mee ;) lopputulokseksi siis 0/4, tässäkin olis tullu 3 sija ilman puomia, aina on kiva jossitella ;) 





Sitten taas äkkiä hevosen vaihto ja verkkaamaan. Annin verkkasin vähän "paremmin", kun oli joutunut odottelemaan ketun ratojen ajan. Huikeita hyppyjä se teki oksereille ainakin :D kyllä sillä ponnua riittää, aika näyttää mihin asti ;) 



Tästä annin 90cm radasta ei ole videota, koska kameran muisti loppui kesken :/ Tällä radalla anni oli jo rennompi, mutta sytty ehkä edellisestä radasta ja oli aika kuuma. perusrata meni ihan kivasti, mutta yhdelle okserille tultiin huonon tien vuoksi vähän lähelle josta sitten etupuomi alas. Tosiaan tavotteena on jatkossa saada ratsastettua anni lyhyemmäksi, jolloin se on vähän helpommin hallittavissa.



Olen erittäin tyytyväinen hevosiin ja ratoihin näin lyhyellä "treenillä". Molemmat hevoset tuntuu itselle sopivilta ja luotan niihin nyt jo paljon! Tästä on siis erittäin kiva jatkaa yhteistyötä! Kiitos hevosten omistajille Maisalle ja Noralle, jotka on antanut kivat hevoset käyttööni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti