perjantai 3. elokuuta 2012

Esteratsastaja koulusatulassa!?

Tänään mulle valkeni, mitä tarkoittaa "opetushevonen". Kävin ratsastamassa kaverini Emilian hevosta Riverbankilla. Ensinäkin jo pelkkä ajatus istua koulupenkissä oli vähän nihkeä, Emilia oli vielä hakenut juuri kokeiluun jonkun superpenkin, joka olikin yllättävän mukava istua, jopa estepainotteiselle ihmiselle :D

Aloteltiin käynnissä ihan perusjuttuja, ja lähinnä sitä, että saisin "kepen" pohkeen eteen. Mulla oli aikamoinen ongelma saada jalat pysymään oikealla kohdalla, huomasin itsekkin kuinka mun pohkeet hiipu kokoajan taaksepäin jolloin hevonen tarjosi sulkua tai muuta kiemurtelua. Tässä vaiheessa jo tajusin, että hevonen on oikeasti kouluhevonen :D Yllättävän hyvin sielä pysty istumaan kuitenkin.

Se on oikeesti tosi jännä, miten erilailla ratsastetaan koulu ja estehevosia, tottakai esteratsastuksen pohjana täytyy olla hyvä sileätyöskentely, mutta mä nään kuitenkin noi kaks lajia ihan eri maailmoina. Tulin esim lävistäjällä vaihtoja, ekan kerran mä vaan sutasin sinne keskelle ja fiuu vaihto, joo kyllä este vaihto :D jouduin kyllä korjaamaan tän asian Emilian mieliksi heti, ja toinen vaihto olikin sitten jo oikeaoppisempi kun ite vähän keskitty siihen, että hevonen on koottuna ja annetaan tarkat avut halutussa kohtaa. 

Mitä enemmän tätä hevosta ratsasti, sitä enemmän siihen pääsi sisään ja alkoi tuntua paremmalta. Laukkasin vielä uraa pitkin eteen alas (ahh vihdoin <3 =D) ja keventelin. Voin vaan todeta, että nyt mä tiedän mitä tarkotetaan hevosesta kun sanotaan sitä opetushevoseksi, tää on juuri sitä! Joka ikisen pienen virheen seurauksena hevonen kertoi heti "et nyt teit dude siel selässä väärin, korjaappa" Tälläsellä hevosella jos jollain oppii ratsastamaan!

Hevonen jolla ratsastin, on siis osaava ja omaa erittäin suuret ja laajat liikkeet (kuulemma ihan gp hevoseksi joskus tarkotettu), joita mäkin sain hetkittäin kaivettua siitä ulos vaikka oonkin tällänen jalaton vaahtosammutin! Kepeä saa kuulemma käydä ratsastelemassa, joten varmasti kirjotan siitä lisää (ja kuvia). 


Kävin kodinkautta ja lähdin Derbyn ja Dänin luokse. päästin ne laitumelle juoksemaan, tai poni söi ja däni juoksi ja seurusteli munkanssa :) illalla meen kokeileen yhtä hevosta, jolla tarkotus kisata jonkin verran! 








iphone on kyllä hyvä kapistus, kun saa näinkin hyviä kuvia! ei aina tartte raahaa järkkäriä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti