maanantai 26. elokuuta 2013

Laakson kis.. Eikun.

Hups, on taas vierähtänyt tovi edellisestä postauksesta. Alotin pari viikkoa sitten työt uudessa paikassa ja herään aina 5.30 ja työpäivän jälkeen tallille , sieltä kun tulee on niin totaalisen poikki, ettei blogin kirjottamisesta tuu mitään ennenkun tottuu kunnolla tohon noin aikaseen herätykseen :)


Sain ton ylläolevan tekstin kirjotettua ennenkun mulle soitettiin tallilta, että ponin takapuolesta valuu verta ja hännän vieressä epämääräisiä haavoja. Tarkoitus oli tosiaan laakson kisoista kertoa, mutta joudun nytten sitä lykkäämään koska en ehtinyt lataamaan videoitakaan koneelle. Joten kerron lyhyesti tosta ponin tapahtumasta. 

Lähettiin sitten tallille katsomaan heti, että mikä sillä on ja tarviiko soittaa ell. Milla huuhteli sitä takapäätä kylmällä vedellä sen aikaa kun mentiin sinne. Se oli kieltämättä aika karun näköinen kun tosiaan haavat oli ihan siinä hännän alla intiimialueella. 

Se on kuitenkin sellanen paikka, ettei ell voi sille mitään tehdä, joten putsasin sen kunnolla betadinellä ja laitoin siihen basibactia vielä. Se oli aika kipeä jalkojen nostelusta ja kiukkusesta ilmeestä päätellen. Ja se haava siinä hännän alla oli ihan revennyt parin sentin verran sekä koko alue turvonnut. Siinä vähän ulompana oli todella oudot haavat, näytti että joku eläin ois raadellut. Uskon kuitenkin että d on laitumella ollessaan hangannut takapäätänsä johonkin puuhun missä sitten joku terävä oksa on sitä raapinut. Muuta selitystä en kyllä tuolle keksi. Annettiin kipulääkettä varmuudeksi vähän + yliannostus porkkanoita ja omenia rinsessalle kun on varmaan vähän tuskaset oltavat noiden kanssa :(

En tiedä kiinnostaako ketään nähdä kuvia mutta laitan nyt pari, jos joku keksii mistä muusta tollaset jäljet voi tulla niin kertokaa ihmeessä :) 



Sitten tilasin Dänille pari loimea talveksi ja ne tuli tänään :) 

Lisää kuvateksti

Ja paketin sisältä löytyi kyseiset loimet kaulakappaleineen+jalustinhihnat



3 kommenttia:

  1. On kyllä kummallista jos hevonen on rapsuttanut noin kovasti mihinkään takapuoltaan? Eikö siinä kohtaa se kuitenkin tajuaisi lopettaa, kun huomaa että sattuu... Veikkaan jotain eläintä.

    VastaaPoista
  2. Niinhän sitä luulis :) Derbyllä oli ainakin kiima samaa aikaan joten en tiedä onko se vaikuttanut jotenkin.

    VastaaPoista
  3. Tuskin kukaan eläin on tuota tehnyt. Oisi jäljet syvemmät.
    Omasta mielestäni ne näyttävät siltä, kuin hevonen oisi kaatunut jossain ja mahdollisesti liukunut maassa? Verraten vaikka asfaltti-ihottumaan...

    VastaaPoista