maanantai 5. elokuuta 2013

Laakson kisat 1-2.8

Noniin laakson kisat on ohi ja niistä nyt sitten vuorossa tietoa.


Menin molempina päivinä 90cm ja 100cm. Torstaina eka luokka oli siis 90cm (A10) ja se meni huonosti. verkassa jo kettu oli hidas ja huonon tuntunen ratsastaa. Radalla se otti yhen kiellon ja yhden puomin. Rata oli muutenkin niin epätasanen ja huono kun vaan voi olla. kettu pukitteli väleissä ja sujuva meno kaukana. 

Jostain syystä en saanut videota tähän joten alla on linkki! jossa siis torstain verkkaa ja 100cm rata 
TÄSTÄ

Lähdin vähän paremmalla mielellä 100cm luokkaan (A20), jotenkin toinen luokka menee aina paremmin ketunkanssa nykyään. Verkassa se tosin osottautu ihan järkyttävän laiskaksi, en muista millon oisin saanut ratsastaa sitä niin voimakkaasti eteen. Radalla sama homma, yhdellä pudotuksella selvittiin ja se oli ihan oma moka, jätin sen vähän yksin ja tultiin liian lähelle, noi tilanteet pystyy pelastamaan sillä että muistaa vaan ite ratsastaa jokasen esteen eikä heitä ohjia pois niinkun mä tein :) mutta joutu kyllä ratsastamaan niin pirusti eteenpäin kokoajan. Ja mä vihaan ratsastaa hevosella joka ei liiku omalla moottorilla eteen. Kettu tosin sai anteeksi vähän sitä koska me ollaan hypätty kisoissa nyt niin paljon että kyllä se vaikuttaa varmasti siihen, että noin väsynyt on. 

Seuraavana päivänä otin mukaan cavalorin boosterin ja ajattelin mennä 90cm luokan ja kattoo tarviiko sille antaa vähän lisäpotkua siihen vikaan luokkaan. Perjantain 90cm rata oli ihan ok 0vp ja ruusuke saatiin. Mutta edelleen se tuntui hitaalta läpi radan jonka vuoksi koko rata oli jotenkin vaivalloisen olonen. Annoin heti radan jälkeen sille puolikkaan boosterin, ajatuksena että joko se vaikuttaa tai sitten on vaikuttamatta. En verkannut kauheen paljoo metrin luokkaan. Kettu oli aluksi niin hidas ja huono että morjens. Se todellakin on väsynyt ei voinut muuta sanoa. Se kerran jopa pysähty 80cm pikku pystylle kun ei laukka riittänyt, vaikka se kyllä ois kävelly sen yli oikeestikkin. Tulin sen kerran uudestaan sillein et ratsastin vaan ihan pirusti eteen ja lopuks vielä yhen isomman okserin mikä oli jo aika jees ja jätin verkan siihen.

Radalla tuntu että se vähän ois herännyt, tiedä sitten auttoko se boosteri vai mikä , muttei mun tarvinnut ratsastaa sitä läheskään nii paljon eteen mitä edelliset 3 luokkaa. Ihan tyytyväinen olin kettuun että se jaksoi tsempata itekkin vaikka väsyneen olonen oli koko kisojen ajan. Nyt se saa vähän huilia hyppäämisestä ja se todellakin tuli oikeaan aikaan näköjään :) 























Kuvat on ottanut Linda hämälainen ja Roosa savolainen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti