maanantai 29. heinäkuuta 2013

Sea horse week

Oltiin tosiaan viimeviikolla ti-to hangossa sea horse weekissä kisoissa. Mullei oo sieltä juurikaan minkäännäköstä kuva/videomateriaalia enkä jaksa kauheen tarkkaa radoista kertoa kun en muista edes sinne asti enää :D

No mut tosiaan menin keskiviikkona  vain 90cm (joka oli arvostelulla 367.1), mikä oli todella huono ratkasu. koska kettu kiels ulos... ja vaikkei se mikään kyttääjä ookkaan niin uskoisin että ois auttanu jos ois menny 80cm siihen alle. mä en keksi niille kielloille sen kummempaa syytä, mutta varusteiden kaa oli vähän ongelmia ja satula tuntu vähän kierivän, joten keskityin aika paljon radalla siihen ennemmin kuin itse ratsastamiseen, muttei sen silti pitäs niin paljoo vaikuttaa kettuun että kieltäis, en tiedä. paska fiilis oli kyllä kun meitä ei ennen oo koskaan kielloista hylätty. 

torstaina menin ekana 90cm (A.1.0), kettu ei edelleenkään tuntunu hyvältä, ois pitäny verkassa ratsastaa se paremmaks ennen radalle menoa, koska radalla se meni aika pitkänä ja otti 2 puomia alas. sitä sai kokoajan ratsastaa normaalia enemmän kuitenkin esteelle, jottei se saa pientäkään mahdollisuutta stopata. mutta siis parannus ainakin tohon edellisen päivän rataan. 

Olin tosiaan ilmottautunut myös 100cm luokkaan, mutta mua vähän arvellutti mennä se koska ennoo ketunkanssa mennyt enne metriä ja muutenkaan ennoo ite kisannu moneen vuoteen yli 90cm luokkia. ja alla huonot radat ja paska fiilis niistä. no mulle kuitenki sanottii että kandee mennä se kuitenkin. 

Kun menin kävelee rataa ni totesin siinä itelleni jo et voi morjens mihi mä taas oon ryhtyny, rata oli meinaan pisin ja tosiaan isoinkin mitä oon ketunkanssa koskaan mennyt. mulla oli tavotteena päästä perusrata maaliin vaikka sitten kaikilta esteelta tuliskin puomi, kunhan ei kiellä :D (hyvä asenne) Perusradalla oli tosiaan esteet 1-9joista yksi oli sarja, ja uusinta oli numerot 10-15 joka myös sisälsi sarjan, eli yhteensä 17 hyppyä mikä on meille todellakin paljon, kun suurimmaks osaks ollaan menty helppoja ja kivoja A20 ratoja joissa se 9 estettä... Uusintaan asti en rehelisesti sanottuna uskonut pääseväni.


luokat olivat hangossa todella isoja, ekassa 90cm luokassa tais olla 120 jotain lähtöä ,torstain 90cm ehkä 70 lähtöä? ja torstain 100cm luokassa lähes 130 lähtöä.

Lähdin 100cm luokassa aika lopussa joten ehdin onneks katella vähän muiden suorituksia kyseiseltä radalta. Mulla oli tarkotus ratsastaa kettu sileellä hyväks verkassa ja ottaa vaan ihan muutama hyvä hyppy. Ravasin muutaan kierroksen ja ratsastin sen laukassa heti aika "pakettiin" ja kettu oli yllättävän hyvän tuntunen, vaikkakin alussa tuntu ettei se liikkunut mihinkään ja ahisti sekin. Otin verkassa ehkä 2 hyppyä, ja yksikään este ei ollut edes 100cm, enkä kokenut tarvittavaksi niitä esteitä sielä verkassa enää nostella kun kaikki tuntu menevän muuten nappiin. 

Radalla heti 1 esteestä lähtien molemmilla oli hyvä fiilis ja tuntu, että itekkin ratsastin jotenkin paremmin mitä esim edelliset luokat. yhtäkkiä olin jo 9 esteellä ja tajusin et perskule mehän päästiin jo uusintaankin. En ratsastanut aikaa ollenkaan, vaikka siihen olisikin ollut mahdollisuus. ajattelin vaan että sujuva hyvä rata niin oon tyytyväinen. Sarja oli uusinnan tokavika este ja a osa kuitenkin tuli alas, muistaakseni siihen ei tapahtunut mitään ihmeellistä joten taisi ihan pikku hipaisusta vaan tippua. Joten siis 0/4 tuloksella tultiin maaliin. olin ihan supertyytyväinen sekä itseeni että hevoseen. Noiden huonosti menneiden 90cm luokkien jälkeen kyllä tarvitsikin pienen onnistumisen, jotta saa taas vähän itseluottoa. Kettukin tuntu radalla olevan niin skarppina ja täysillä mukana! 


Alla siis metrin rata pikapiirroksena:D



Harmittaa ihan sikana, ettei tosta radasta oo videota, oisin nii halunnu itekkin nähä sen katsojan silmin. Hauska juttu oli viellä,että sijotuttiin tossa luokassa! lähtöjä oli tosiaan niin paljon joten luokka jaettiin kahtia ja olin siis sijalla 14/69. Vielä pieni ilon asia oli se että ilman tota pudotusta oltais oltu sijalla 6, ja tosiaan se etten ratsastanut edes aikaa ja silti noinkin ripeä rata tuo itseluottamusta jatkoon, että tietää pystyvänsä oikeasti ratsastamaan niistä kärkipaikoista vaikka lähtijöitä olisikin 130 luokassa.

Hangon kisoihin voi siis todeta, että loppu hyvin kaikki hyvin! ilman tuota 100cm luokkaa ois kyllä jääny harmittaa noi pieleen menneet suoritukset. Ollaan 5 kisat menty ketunkans vasta tänä vuonna ja vain yhdistä kisoista ei oo tullu ruusuketta. Tällä viikolla on torstaina ja perjantaina laaksolla taas alue-kansalliset joihin meen hyppäämään 90 ja 100 molempina päivinä, ja sen jälkeen alkaa ainakin kuukauden kisatauko ja hyppytauko meillä, kun nyt aika paljon kierretty kisoja ja hypätty. Jaksaa sitten loppukauden hyvin mielin molemmat kun välissä on vähän taukoakin :)





Toi ääni on vähän koominen :D plopplop


Kettu oottelee että pääsee kopista pois, just saavuttiin kisapaikalle.


Hangon puiston lampi joka kierrettiin 3 päivän aikana varmaan 100 kertaa... :D





2 kommenttia:

  1. ihanat kisakamppeet teillä! :D ja onneksi sitten menit sen metrin ja vielä tyytyväinen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ostin just ton huovan ja hupun, mut kettu ei jostain syystä tykkää tosta hupusta :D

    VastaaPoista