sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ri-Ran kisat

Voisin vähän päivitellä loppuviikon tapahtumia, elikkä perjantaina kävin ratsastaa lakun ja cetan, molemmat oli tosi hyvia, cetta varsinkin oli ihan mahtava. Taas kerran superfiilis kun se liikkui melkeen ajatuksen voimalla :) 


Lauantaina oli sitten kisat, matkassa siis laku ja cetta. Lähettiin 8 aikaan tallille pakkaa hevosia, josta sitten lähettiin ajelemaan riihimäelle. Ensiksi meni c, se oli niin pahvi koko poni ja mun kävellessä rataa milla talutti sitä. Se oli niin villinä ja juoksi vaan joka suuntaan ja kyttäili kaikkea, selkään noustessakin oli 3 ihmistä ponin ympärilläettä saatiin mut selkään :D Sinne päästyä menikin 10min hyppiessä ja pomppiessa ja sinkoillessa joka suuntaan ennenkun päästiin kentälle asti. Onneks oltiin hyvin aikataulussa ja sain verkkailtua aika kauan ja poni rauhottuikin, kun pääsi töihin. Verkassa tuli tosi hyviä hyppyjä. 

Radalla cetta vähän jännitty ja sitä sai joka esteelle kannustaa aikalailla, 3 esteelle tuli kielto, mikä tuli mulle vähän yllärinä. Siihen kuulemma kiels moni hevonen, ei siinä kyllä mitään muuta ihmeellistä ollu kun se, että se oli pois päin kaikesta ja alla oli sellane vihreä "muurihässäkkä". Toisella yrityksellä poni jännittyi tosi paljon lähestyessä ja jouduin sitä tosipaljon tsemppaamaan, se melkein pysähtyi ennen estettä, mutta hyppäsikin paikaltaan esteen ja loikka olikin sen mukainen :D muutaman puomin ois voinu lisätä siihen esteeseen :p Loppurata menikin ihan kivasti. 

Rohkea ja kapasiteetikas poni se on, joka vaan tarvii rutiinia hyppäämiseen, sekä vieraisiin paikkoihin. Nämä kun saadaan kuntoon niin varmasti nähdään ponia isommissakin luokissa. Kiire sinne tosin ei ole. Tämäkin 70cm oli sen suurin luokka mitä se on kisoissa hypännyt, olihan nämä ponin kolmannet kisat ;)








Sitten olikin lakun vuoro, mä olin tässä vaiheessa jo aika puhki tosta c:n luokasta tai sen hörhöilyistä. No hyppäsin lakun selkään niin eiköhän sekin heti alkanu sekoilee, ajattelin et ei perkele elä ny säkin ku just pääs tosta yhestä riiviöstä eroon. Ratsastin vaan eteen lakua ja otin aika nopeasti laukkaa verkassa, että se sais koko ajan jotain muuta ajateltavaa, kun sen että kävellessä keksisi esim hypätä pystyyn/pukittaa/jotain muuta ei niin mukavaa. Kyllä se vähän väliä yritti jäädä jäkittämään ja hyppelemään, se on tosi rasittavaa varsinkin, kun on iso hevonen, ja mä pieni, niin ottaa kyllä kroppaan, kun tarpeeks paljon rehaa. Se oli ajoittain myös vähän vahva kädelle. Hypyt meni tosi hyvin, niissä ei koskaan ooollu mtn ongelmia. Tuntuu siltä, että kun se pääsee hyppäämään ni se unohtaa kaikki hötkyilyt ja keskittyy vaan olennaiseen, hypyt tuntu selkään pyöreiltä ja ilmavilta.

Radalla lakukin jännittyi , mitä se ei edellisissä kisoissa oo kyllä tehny, se kyttäs vähän kaikkea ja oli muutenkin tosi nihkee ratsastaa. Mä tunsin jo siinä vaiheessa et oma ratsastuskaan ei oo nyt ihan parhaimmillaan. Ekan esteen ylittäessä oli vähän sellanen olo että plaah. siinähän ne meni 6 esteelle asti ihan jees. 6 este oli sama, kun cetan luokassa 3 este. Laku kiels myös tämän, mikä tuli myöskin ihan yllärinä mulle, on meinaan eka kerta, kun se kieltää mulla koskaan. No pitihän se sit vielä kerta kiellon päälle ottaa ja toinenkin stoppi. Sen olis varmasti saanu siitä yli, mutta mulla yksinkertasesti ei voimat enään riittäny ratsastaa sitä siitä yli, ja jotenkin alitajuisesti tuntu, että olin jo luovuttanut ekan kiellon jälkeen. Radan sai ratsastaa kuitenkin loppuun, mikä oli ihan kiva juttu. Päätin että hemmetti vaikka kuin on niin yli siitä mennään, jollain tahdonvoimalla se sitten ylitettiin ja suunta sarjalle eli vikalle esteelle mikä meni ihan ok. 

Peruin mun 90cm luokan koska ei olis mitään järkeä sitä enää hypätä, kun tunsi ettei oma ratsastus vaan kertakaikkiaan nyt oo siinä pisteessä, että sen jaksaisi mennä.Voin kertoa että näissä kahdessa hevosessa ton päivän osalta oli kun ois ratsastanu 7 rataa.

Riihimäen ravirata on kisapaikkana hevosille suht hankala, mikä myöskin vaikutti varmasti jossain määrin molempien käytökseen. Aina vaan ei voi onnistua ja välillä näinkin :) loppujenlopuksi olen kuitenkin tyytyväinen päivään ns treeninä, ja mitä enemmän noita paikkoja kiertelee niin toivottavasti hepatkin vähän rauhottuu. Ensi vkl ois tarkotus mennä lakulla keravan aluekisoihin.

Kiitos vielä Millalle ja Sannalle jotka siis olivat hoitamassa mukana!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti