sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Erikoispostaus, kisapäivänä minä...:


Päivä alkaa yleensä aikaisella herätyksellä, ellei sitten yövytä kisapaikalla. Herättyäni puen kisavaatteet päälle ja laitan kaikki mukaan otettavat tavarat valmiiksi eteiseen sillein että kävelen varmasti niiden yli etten unohtaisi mitään. Olen todella huono syömään aamupalaa, mutta yleensä pakotan itseni syömään jotain pientä edes, että jaksaa pari tuntia touhuta ennen kisoihin lähtöä.  Kotona mulla menee kisa-aamuina varmaan joku 30min-1h.

Ratsastajan varusteet:

-kisatakki
-kypärä
-kannukset
-kisahousut
-kisapaita
-saapassukat
-saappaat/kengät+chapsit
-vaihtohousut
-huppari/takki 
-kamera(omien ratojen videoimiseksi)
-ja mitä nyt kukakin ikinä tuon lisäksi tarviikaan :)


Tallille kun pääsen, heitän hevosille heinät ja rehut. Sen jälkeen putsaan kamoja (jätän ne yleensä viimetinkaan, ellen sitten edellisenä iltana oo ollu reipas ja tehnyt kaikkea jo valmiiksi), kun tavarat on kunnossa ja auto pakattu, letitän hevosen mikäli on aikaa ja riippuen mihin kisoihin mennään.  Jos tiedossa on kilpailuit joihin en osallistu omalla hevosella, niin yleensä hevoset on aamusin valmiina/kuljetettuina kisapaikoille, aika luksusta ;) 





Hevosen varusteet:

-satula
-suitset
-suojat
-puutsit
-satulahuopa
-korvahuput(jos tarvii)
-martingaali
-vatsapanssari
-harjoja
-showshine
-ötökkämyrkky (kesällä)
-kuljetusloimi/verkkaloimi
-kuljetussuojat/pintelit+patjat
-numerolappu
-vesiämpäri
-heinäverkko(pidemmille matkoille)
-pyyhkeitä
-ja kaikkea muuta pientä tarvittavaa











Kisapaikalle saavuttua, käyn ensiksi kansliassa jonka jälkeen menen kävelemään rataa, tällä välin hoitajat laittavat kuntoon hevosta jolla starttaan ensimmäisenä. Hevosesta riippuen veryttelen yleensä 60-20min. Veryttelyssä pyrin saamaan hevoselle hyvän fiiliksen hyppyihin sekä nopeaksi avuille. Otan yleensä vain "tarvittavat" veryttely hypyt enkä hyppää ns ylimääräistä, toisilla hevosilla joutuu hyppäämään enemmän kun taas toisilla vähemmän.    Hetken ennen omaa suoritusta pyrin antaa hevosen hengähtää pitkin ohjin ja juuri ennen radalle menoa otan hypyn tai kaksi. 








Radalle mentäessä näytän hevoselle esteitä. Jos odotan vuoroani toisen suorittaessa, ja hevonen on jännittynyt, niin ravailen mieluiten odottaessa , jolloine hevonen keskittyy paremmin liikkumiseen kuin ylimääräiseen hälinään jolloin se rentoutuukin paremmin.  Pyrin ratsastamaan ensimmäisen vaiheen aina hyvässä ja tasaisessa rytmissä sekä hyvät tiet ja lähestymiset, näin hevoselle sekä itselle tulee varma fiiliss ja onnistumisien kautta uskaltaa toisessa vaiheessa ottaa vähän riskejäkin.  Myönnän että olen aika voitontahtoinen, joten toisessa vaiheessa kyllä en jää haaveilemaan turhia, jos alla on hevonen jonka tiedän olevan tarvittaessa nopea, niin käytän sen kyllä hyväksi. Toki jos alla on nuorempi/kokemattomampi hevonen, pyrin ratsastamaan tasaista hyvää rataa ja hyviä kokemuksia hevoselle.







Radan jälkeen käyn verkassa hölkkäilemässä loppuverkat, jos menen toisella hevosella saman luokan, on hevonen laitettu valmiiksi jolloin voin vaihtaa hevosta ns. lennossa. (jos aikataulu on tiukka) jos välissä on pidempi tauko niin syön ja katselen muiden suorituksia sillävälin. Yhtenä kisapäivänä ratsastan yleensä molemmilla hevosilla yhdet luokat, poikkeuksiakin on, jolloin olen mennyt esim 5 luokkaa yhtenä päivänä(tällöin mukana 3 hevosta), mutta pyrin siihen että 1luokka per hevonen /päivä. 




Omien suorituksien jälkeen pakataan tavarat +hevoset autoon ja nokka kohti kotia(poikkeuksina 2 päiväset kisat kauempana joissa yövytään) kotona hoidetaan perus jälkitoimenpiteet (hevosen pesu,jalkojen kylmäys,linimentit jne.) 



3 kommenttia:

  1. Onko sulla geeli kynnet/ rakenne kynnet? Jos voisitko tehdä niistä postauksen? Ajattelin vaab kun sun ihanassa bannerissa on toi kuva jos näkyy.

    VastaaPoista
  2. joo akryylikynnet on aina sillontällön, voin laitella esim kuvia jos löydän mun kynsistä mitä on ollut :) vai onko jotain muuta mitä niistä haluat tietää?

    VastaaPoista
  3. Juu missä oot ottanut ne?

    VastaaPoista