maanantai 23. huhtikuuta 2012

Derbyilyä jyväskylässä :)

Lähettiin lauantaina n 13 aikaan hakemaan Ninaa ja Millaa ja siitä oli tarkotus lähteä ajelemaan kohti jyväskylää. ajettiin n 3h sinne yhdellä pysähdyksellä (pizzaa nomnomm). Mitä lähemmäs päästiin niin mua ainakin alko vähän ehkä jännittää kun tiesin, että nään ponyn pitkästä aikaa. Edellisesta kerrasta onkin jo n vuosi. En ollut edes paikalla, kun poni lähti kotitallilta, olin ulkomailla sillon, tosin ehkä ihan hyvä, etten ollut näkemässä kun koppi kaartuu pihasta ja mun muru lähtee muualle. 


No mutta kuitenkin kaarrettiin tallinpihaan, josta näkyikin heti ponski mussuttamassa heinää tarhassaan, oli vähän outo olo jotenkin :D Käyntiin maneesilla moikkaamassa tallin omistajaa, joka siis tällä hetkellä on ponin "huoltaja" , jonka jälkeen mentiin hakee ponski tarhasta. Derby ei varmaan tajunnu ensiks , että me ollaan siinä. Puunattiin varmaan 2h D:tä , harjattiin kunnolla, pesin jalat ja leikkasin hännän + harjan, sekä ihmeteltiin sen omaa "pientä" maapallomasua <3 Se on oikeesti ihan törkeen iso :D siellä tuntuikin vähän väliä jokin pieni ihme poukkoilevan.  Oi voi ajatuskin siitä, että mun "oman elämänsä prinsessa" saa kohta varsan, jolle pitäis näyttää vähän muutakin kun hapanta naamaa. No ehkä siitä tulee esiin uusia puolia ajan kanssa. 


Käytiin vaan taluttelemassa maneesissa ponskia, Milla juoksi sen kanssa ja katoin vähän miten se liikkuu. Ei ainakaan ollu ep, ehkä ajoittain hieman kankee, mutta se nyt on normaalia kun on ollut niin pitkään pois käytöstä :) Olisi ihanaa jos ton varsarumban jälkeen sen jalka kestäis liikkumista vielä! 



Vietiin poni talliin ja huuhtelin  taas jalat sekä harjattiin tosi hyvin koko neiti läpi. Loimi päälle ja päästin sen karsinaan mussuttaa heiniään. Kyllä tossa huomas D:stä, että se oikeasti nautti saamastaan huomiosta ja siitä kun näki meijät :) Kyllä tässä 8vuodessa on oppinut jo lukemaan ponia niin hyvin silmistä ja eleistä, että pystyy siitä sanomaan yhtä sun toista. 


Lähettiin sitten hotellille vaihtaa vaatteita ja vähän siistiytymään, mentiin amarilloon syömään. Söin ranuja ja hot wingsejä naaam!! amarillossa on vaan hyvät ruuat mä tykkään :) Siellä vierähtikin sit muutama tunti. Lähettiin sitten 00.00 aikaan omalle hotellille ja mentiin nukkumaan, että jaksaa aamusta lähteä taas poneilemaan :) 




Heräsin aamulla jo 06.00 aikaa, kun aurinko paistoi suoraan mun naamaan. Muut nukku enkä viittiny alkaa herättelee ni kattelin sit ostosteeveetä ja totesin moneen kertaan et ei hyvä helvetti   :D Aamupalalle mentiin joskus 9.00 jälkeen, hotelliaamupalat onvaan niin hyviä! Vaikkakin oon tosi huono syömään aamusin, hamstraan lautaset täyteen kaikkea ja syön hädintuskin puoliakaan. Noh käytiin kasaa kamat huoneesta ja lähettiin tallille. Puunattiin se taas hyvin ja suitset päähän ja menoks. Kävelin sen kanssa ilman satulaa pitkin maita ja mantuja ihanassa auringonpaisteessa :) Sen lisäksi, että oli kiva ilma, fiilistä paransi se tunne kun istuisi "kotisohvalla" , tosin tää sohva oli vähän pyöristynyt :) Varmaan tunti oltiin kävelyllä ja välillä vaan seisottiin paikallaan ja ihmeteltiin maisemia , kyllä hermo lepäs sielä hiljaisuudessa ! 




  Tallissa hoidettiin poni ja rapsuteltiin ja pusuteltiin. Oli siis aika lähteä kotiin. Kiva fiilis jäi vierailusta, vaikka olisihan se jo kiva saada poni kotiin :) 


Suunnitelmia on kaikennäkösiä, mutta jää nähtäväksi mitkä niistä toteutuu ja miten :) 


Maanantaina kävin muuten Cetan ratsastamassa, oli ihan superhyvä, liekö edellinen valmennus vaikuttanut jotenkin? Melinakin, joka siis omistaa ponin, sanoi että on ollut todella hyvä nyt viimepäivät :) Superia! Sunnuntaina pitäs käydä järvenpäässä pikkukisoissa loikkimassa joku 70cm, voi olla että otan jonkun muunkin nuoren mukaan , en vaan vielä tiedä minkä :) Laku on ainakin poissuljettu, kun ei sille olis edes luokkia tuolla.
Noh eiköhän tässä kohta selviä kuka/ketkä lähtee  mukaan :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti