tiistai 12. helmikuuta 2013

Terveisiä Hollywoodista!

 Käytiin eilen ihmettelemässä hollywoodia, ensiksi mentiin kuuluisalle kyltille, josta lähes jokainen on varmasti nähnyt kuvia tai edes kuullut. Tie sinne oli kovin ahdasta ja mutkikasta, talot jotka siellä ovat maksavat kuulemma monia kymmeniä miljoonia, mitä en epäile yhtään. 

Hollywood-kyltti (engl. Hollywood Sign) on Los Angelesissa sijaitseva Hollywoodin tunnuksena tunnettu kyltti, joka koostuu Hollywood-sanan muodostavista kirjaimista. Kyltti sijaitsee Mount Lee -kukkulalla, joka on Hollywood-kukkuloiden korkein huippu. Wikipedia



Tää kyltti kyllä nosti vähän karvat pystyyn selkärangassa :D Kyltissä siis varoitetaan vaarallisista eläimistä, mm vuoristoleijonista ja kalkkarokäärmeistä.


Maisemat olivat kyllä upeat










Tämän jälkeen oli tarkoitus lähteä kuuluisalle "Walk of fame" kadulle, jossa siis lukuisat tähdet ovat ikuistettu tiehen tähden sisälle nimettyinä. Tien molemmilla puolilla siis oli kyseisiä tähtiä kokoajan ihan peräkkäin, arvioimme, että käveltyä molemmat puolet läpi niin matkaa kertyisi n 2km. Matkan varrella oli jos jonkunnäköstä kauppaa ja museota. Parhaiten itellä jäi mieleen "Jack sparrow" pirates of the carribeanin ihastuttava merirosvo joka halusi dollarin ennenkuin sain yhteiskuvia senkanssa :D Puhukin ihan samallailla kun oikea Sparrow!! Samalla hetkellä siellä oli myös jotkut mainoskuvaukset, jossa mallit esittelivät ilmeisesti jotain shamppoota tjsp. Kuuluisia "oskareita" kultaisia patsaita, joita jaetaan joka vuosi upeassa oscar gaalassa, oli myynnissä lähes joka kaupassa, tosin nää ei taida olla niita ihan alkuperäisiä ja aitoja ;) 

"Hollywood Walk of Fame on HollywoodissaLos Angelesissa sijaitseva kävelykatu, joka kulkee pitkin Hollywood Boulevardia ja Vine Streetiä. Kadulla on yli 2 000 viisisakaraista tähteä, joista jokainen on omistettu jollekin julkisuuden henkilölle hänen työstään viihdeteollisuuden hyväksi. " Wikipedia
































Ennen hämärää oli vielä tarkoitus lähteä rantoja kattelemaan, ajoimme kuuluisan beverly hilssin läpi, jossa kuvattu lukuisia sarjoja ja elokuvia, todella siistiä ja varakasta aluetta. Rannoista ensimmaiseksi suuntasimme kuuluisalle laguna/long beach, en muista nyt iha 100% varmuudella mikä, mutta kuitenkin sellanen missä kuulemma suurin osa jenkkileffojen/sarjojen kuvauksista on todennäköisesti kuvattu. Ranta oli pitkä ja tien puolella oli kävelykatu jossa oli jos jonkunmoista kulkijaa. Pieniä putiikkeja oli ihan vieri vierekkäin ja kaiken maailman taiteilijoita oli kaupustelemassa teoksiaan. Jotkut olivat jopa keränneet viltilleen omia vanhoja tavaroitaan ja myivät niitä, vähän niinkuin kirppari meiningillä. Toi oli vähän semmonen paikka mistä kannattaa turistin poistua pimeän tullessa , ite en ainakaan siellä pimeällä uskaltais hengailla! ns rannan puolella oli taas kaikennäköstä muuta juttua, mm avoin kuntosali johon näki siis ihan vierestä kun muutamat tummat miehet siellä bodas ja esitteli kroppaansa. Sitten oli skeittiparkki, se oli aika makee kun niin lähellä rantaa ja palmujen alla. Oli tenniskenttää ja vaikka mitä! 




























Mentiin vielä yhdelle rannalle "monica beach" jossa oli myös elokuvista tuttu maailmanpyörä ja mihin kuuluisa "road 66" päättyy. 



















6 kommenttia:

  1. Venice Beach kattaa koko Venicen rannan, rannan suuntaisesti kulkevan kävelykadun ("Ocean Front Walk" tai vain "Boardwalk"), Muscle Beach'in, käsipallokentät, tenniskentät, Skate Dancing Plazan, lukuisat lentopallokentät, pyöräilykadun sekä bisnes- ja asuinalueet joiden osoitteessa on Ocean Front Walk. Koripallokentät Venicessä ovat kuuluisia katukoriksen suosion ja lukuisten NBA-pelaajien ollessa kotoisin kaupungista.

    VastaaPoista
  2. Oon niiiin vihree kateudesta :)

    VastaaPoista
  3. aaa voi ei mikä ihana postaus ! kauhee matkakuume ja ei ainakaan auta asiaan kattoo tällaisia kuvia.. c:

    VastaaPoista
  4. Hehee kiitos :) noo kohta mäkin oon siellä suomessa! mut ei haittaa on niin ikävä heppoja et kyllä tää kuukaus täällä riittää hyvin :D!

    VastaaPoista