tiistai 25. kesäkuuta 2013

Juhannusaaton valmennus

Mulla oli viime perjantaina estevalmennus ketunkanssa. Lähin tallille 1 jälkeen ja tunnin piti olla siis 14. Tein eka ruuat ja aloin laittelee kettua kuntoon. Kentälle mennessäni huomasin että sielä oli toiset valmennukset menossa, toinen kenttä oli kyllä vapaana ja sielä oli esteitäkin, mutta se pohja oli jotenkin soramainen niin päätettiin odotella klo 15 asti kunnes isolla kentällä tunnit loppuivat. vein ponin takasin talliin , otin suitset ja satulan pois ja menin kattelemaan Antin kanssa siks aikaa meneillään olevaa hyppäriä. 

40min jälkeen kävin nopsaa hakemassa ketun ja takasin kentälle, se oli taas todella löysän tuntuinen ja ei oikeen liikkunut pohkeesta eteen, tilannetta ei helpottanut siinä auringonpaahteessa varmaan +30 lämpötila... verkkailin alussa silleen että kettu sai mennä aika pitkänä kunhan liikkuu eteen, hetken päästä se alkoi jo vähän vetymään ja liikkui paremmin eteen jolloin Antti käski mun koota sitä laukassa ja tekemään töitä. 

Hyppääminen alotettiin n 70cm kavaletillä, tarkoituksena oli tulla sitä kahdeksikkona, ensin sillein että ympyrät olivat isompia ja myöhemmin niitä alettiin pienentämään ja tultiin estettä vinosti. Kettu meni ihan hyvin mutta se ei liikkunut ihan sillein eteen miten normaalisti, joten sain itse olla aika paljon pyytämässä sitä koko ajan eteen. 

Alla hieno kuva tehtävästä! :D


Verkan jälkeen tultiin tota ekaa linjaa (1-2) sillein että 1 jälkeen käyntiin siirtyminen ja laukannosto ja kakkoselle. Kettu tulee kyllä yleensä hyvin takasin mut ekan kerran ku tultii toi ni se oli vähän vastaan sitä että edessä on este ja nyt pitäs muka kävellä , joten se meni vähän pitkäks enkä ehtiny enää nostaa laukkaa ja tulla kakkosta, noh uusi yritys, joka sujui jo paremmin, ehkä hieman hidas kettu oli edelleen mutta toimi kuitenkin. Tota tultiin ehkä 4-5 kertaa ja loput kerrat se meni tosi hyvin, tuli hyvin käyntiin ja kävelin pari askelta ja nostin laukan, askel-kaks ja hyppy okserille. 

Sen jälkeen jatkettiin samaa linjaa ilman käyntiin siirtymistä, pari kertaa tuli vähän lähelle , mut muuten ihan jees. 

3-1 esteitä tultiin eka ihan "normaalisti"  3 esteen jälkeen suoraa , kaarevasti ulkoa tilaa hakien ykköselle ja suoristus. ne meni tosi kivasti ja lopuks tultiin sillein että tulin vähän vinosti kolmoselle, samalla idealla ja suoremmalla linjalla ykköselle jättäen yhden askeleen pois, jotta pääsisin kääntämään oikealle ja seuraavalle (eli 2 esteelle. Nääkin meni kivasti. ton vihreän esteen jälkeen piti vaan ratsastaa aika paljon eteen kun tuntu et laukka vähän kuolee kaarteessa. 

Sitten tultiin sarjaa ja tota yksittäistä okseria kerran ennen rataa. 

Radasta kuva alla, toivottavasti se auttaa vähän hahmottamaan myöskin ylläolevia selityksiä tehtävistä. 

Tulin radan 2 kertaa, ensimmäisellä kerralla tuntu et kuha suhasin sen läpi ilman mitään ideaa, ei siinä mitään kyllä kisoissa siitä ois 0vp saanut, mutta kotona kun ollaan ja treenataan niin tultiin uudestaan parantaakseen suoritusta. Ja toka rata olikin paljon parempi kun käytti vähän ajatustakin (mikä on yleensä ihan suotavaa esteradalla ;) korkeus oli ehkä jotain 100-110? Kettu ei koko tunnun aikana ottanut yhtäkään puomia alas tai  tehnut muutakaan mistä olisi virhepisteitä saanut. Harvoin se muutenkaan pudottelee. 

Tunti meni ihan hyvin, paremminkin ois tietty voinut mennä, mut musta tuntuu että kettu oli jotenki vähä väsyny ja ilmakin oli ihan sairaan kuuma, joten voi olla että sekä ratsasta ja hevonen ei ollut ihan täysissä voimissaan.

Seuraavaks on vuorossa meillä 2.7 Laaksolla harjotuskisat, ja 7.7 ajattelin mennä keravalle aluekisoihin. Kalenteria olen päivitellyt, joten sieltä myöskin näkee meijän tulevat menot :)


Mulla ei tosiaan ole mitään kuvamateriaalia tunnista, joten laitan tähän muutamia heppakuvia puhelimesta kuluneelta viikolta :)

Ketun kanssa kävin to iltana kävelylenkillä ilman satulaa 









Lauantaina käytiin däniä kattomassa









Derby lähössä töihin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti